Yol Yardım

Yol Yardım

Yol Yardım

Yol yardımı, adından da anlaşıldığı gibi yolda kalan araçlar ile ilgili verilen yardım hizmetlerini ifade etmektedir. Günümüzde pek çok otomobilde meydana gelen çeşitli arızalardan dolayı yol yardımı hizmetlerine başvurulmaktadır. Özellikle sık sık seyahat eden kişilerin korkulu rüyası haline gelen araç arızalarını, yol yardımı hizmetleri ile çözümleyebilmek mümkündür. Bu nedenle sık sık seyahat eden kişiler araçlarında meydana gelen arızalardan dolayı yolculuklarını zehir edebilirler. Seyahat sırasında genellikle daha önce üstüne düşmediğiniz arızalar nedeni ile problemler meydana gelmektedir. Eğer daha önce karşılaştığınız sorunları önemser ve arızanın giderilmesi için çeşitli çözümler üretirseniz seyahatiniz sırasında yolda kalma ihtimaliniz en aza inecektir. Aldığınız tüm önlemlere rağmen aracınız seyahatiniz sırasında arıza yaparsa sigorta kapsamında çeşitli yol yardımı hizmetlerinden faydalanabilmeniz mümkündür. Peki, yol yardımı nedir? Gelin hep beraber inceleyelim.

Yol Yardımı Nedir?

Sık sık uzun yolda seyahat edenler bilir. Eğer bir yere gitmek için çok aceleniz varsa en zorlu yol koşullarında aracınızın çeşitli arızalar yaşadığını görürsünüz. Böyle durumlarda B planı oluşturmanız gerekmektedir. B planı, araçların arızalarından kurtulmalarını sağlar. Ancak eğer bir B planı hazırlamadıysanız uzunca bire süre yolda kalmak zorunda kalabilirsiniz. İşte tamda bu sırada yol yardımı hizmetlerinden faydalanmanız gerekmektedir. Arıza ve kaza gibi durumlarda aracınızı güvence altına alabilmek için yol yardımı genellikle araç sigortası tarafından karşılanmaktadır. Bu doğrultuda araç kaskosu satın alırken kaskonuzun içeriğinde yol yardımı hizmeti olup olmadığına kesinlikle dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde arıza ve kaza durumunda yol yardımı hizmetinden belirli bir ücret karşılığında faydalanmanız gerekebilir. Bunun için sigorta şirketiniz ile detaylı bir görüşme yapmanızda fayda vardır. Peki, yol yardımı hizmetleri neleri kapsamaktadır? Hangi durumlarda yol yardımı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz?

Yol Yardımı Hizmeti Kapsamında Neler Vardır?

Yol yardımı hizmetleri, kişilere 7/24 sunulan bir hizmettir. Günün hangi saatinde olursa olsun telefon ya da mesaj aracılığı ile yol yardımı hizmeti sunan firmalara ulaşarak karşılaştığınız problemi dile getirebilirsiniz. Yol yardımı hizmetleri kapsamında hangi firmadan hizmet alınırsa alınsın Türkiye Cumhuriyeti karayolları sınırları içerisinde sunulmaktadır. Yol yardımı hizmeti kapsamında yolda kalan ya da çeşitli nedenlerden dolayı kaza yapan araçların yerinden alınması ve anlaşmalı olan en yakın servise götürülmesi bulunmaktadır. Yol yardımı hizmeti kapsamında aracın bulunduğu yerden alınarak taşınması hizmeti genellikle ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Fakat yetkili servis sırasında gerçekleştirilecek olan işlemlerin ücreti ise aracın sigorta poliçesi kapsamına göre değişkenlik göstermektedir.

Bazı durumlarda kişiler hiçbir şekilde ücret ödemezken bazı durumlarda ise servis ücreti ödemek zorunda kalabilirler. Bunların yanı sıra araçların lastiklerinin deforme olması ve değiştirilmesi gerektiği durumlarda yol hizmetlerinden faydalanılabilmektedir. Böyle bir yardım söz konusu olduğunda işçilik masrafı ise kasko tarafından ödenmektedir. Fakat sigortalı kişinin malzemeyi sağlamak ya da malzemelerin ücretini ödemek zorunda kaldığı durumlar ile karşılaşabilmekte mümkündür.

Yol yardımı hizmetleri kapsamında yakıtı biten ve bu doğrultuda yolda kalan araçların bu hizmetten yararlanabileceğini ifade edebiliriz. Bu doğrultuda benzini biten araç, en yakın benzinciye taşınır. Araçların çalınması ya da aracın anahtarının kaybolması durumunda ise yine yol yardımı hizmetine başvurulabilmektedir. Anahtarınızı kaybetmeniz durumunda ücretsiz bir şekilde yedeğini alabilir ve yolculuğunuza kusursuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Aracınızın çalınması durumunda ise sigorta şirketinizi mutlaka bilgilendirmelisiniz. Bu doğrultuda aracınızın herhangi bir şekilde zarar görmeden bulunabilmesini sağlayabilirsiniz. Yol yardımı ile ilgili bilmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Bu detayları aşağıdaki gibi açıklayabiliriz.

Yol Yardımı ile İlgili Bilmeniz Gereken Diğer Detaylar

Yol yardımı ile sunulan çekici hizmetleri her türlü kaza ve bozulma durumunda bir defalık ücretsiz bir şekilde verilmektedir. Aynı kaza ya da arızanın ikinci bir kez meydana gelmesi durumunda hizmet alınabilmesi mümkün değildir.

Kaza yapan ya da arızalı olan aracın sürücüsü herhangi bir şekilde bir maddenin etkisi altındaysa bu araca hiçbir şekilde yol yardımı hizmeti verilmez. Bunun yanı sıra yol yardımı hizmeti koşulları arasında kişinin uygun araç sınıfına ait ehliyete sahip olması gerekmektedir. son olarak sigorta şirketlerinin elinde olmayan nedenlerden dolayı meydana gelen doğal afetlerden dolayı da yol yardımı hizmetlerinden sağlanabilmek mümkün değildir.