Motor Çekici

Motor çekici, kurtarma veya transfer hizmetlerinde profesyonel kadromuz ve kaliteli hizmet anlayışımız ile sizlere hizmet vermeye hazırız.

Motor çekici, adından da anlaşıldığı üzere motosikletler için sunulan bir çekici hizmetini ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu doğrultuda tıpkı oto çekiciler gibi trafikte sıkışan ya da çeşitli problemler ile karşılaşan motosikletler motor çekiciler yardımı ile çekilebilmekte ve istenilen noktaya götürülebilmektedir. Aksi takdirde motorları bulundukları yerden kıpırdatma ve başka bir noktaya götürmek oldukça zordur.

Trafikte bulunan motosikletler çeşitli nedenlerden dolayı çekilmektedir. Bunlardan ilki meydana gelen trafik kazalarıdır. Trafik kazalarından sonra motosikletleri hareket ettirebilmek oldukça zordur. Bu doğrultuda sık sık motor çekici hizmetinden faydalanılabilmektedir. Motor çekicileri tercih etmek için bir diğer neden ise motorlarda meydana gelen çeşitli arızalardır. Bu doğrultuda motorlarda meydana gelen sistemsel ya da motor arızalarından dolayı yolda kalan motor çekici hizmeti ile bulunduğu yerden başka bir yere taşınabilmesi mümkündür. Bunun yanı sıra kişilerin motor çekicilere başvurabilmek için gerekli nedenleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

Motor Çekiciye Neden Başvurulur?

Motor çekiciler kişilerin sık sık başvurduğu trafik hizmetleri arasında yer almaktadır. Motor çekicilere kişilerin çeşitli nedenlerden dolayı başvurduğunu yukarıda ifade etmiştik. Peki, kişiler hangi durumlarda motor çekicilere başvurmaktadır? Bu doğrultuda söz konusu nedenleri kısaca aşağıdaki gibi açıklayabilmek mümkündür. Gelin hep beraber inceleyelim.

- Motorların kaldırımlara ya da yaya geçitlerine park edilmesi sonucunda motor çekici hizmetlerine başvurulmaktadır.

- Dolmuş durakları, otobüs durakları ve taksi durakları gibi alanlara park edilen motorlar motor çekici hizmetleri ile bulunduğu alandan taşınabilmektedirç

- Kamu kurumları ve hastanelerin önüne park edilen motorların da motor çekici hizmetleri ile bulunduğu alandan taşınması gerekmektedir.

- Kavşak bölgeleri, tünel çıkışları ve köprü girişleri de motorların park etmemesi gereken alanlar arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda motorlarını söz konusu bölgelerden taşınması için motor çekici hizmetlerine başvurmak gerekmektedir.

- Motorların park edilmemesi gereken bir diğer bölge ise engelliler için özel olarak ayrılan bölgelerdir. Bu nedenle motorlarını bu bölgelere park eden kişilerin motorları motor çekici hizmeti ile bölgeden uzaklaştırılmaktadır.

- Son olarak kişilerin park edilmez levhası bulunan bölgelere hiçbir şekilde motorların park edilmemesi gerekmektedir. Söz konusu bölgelere motorların park edilmesi durumda motor çekici hizmetleri ile motorlar bölgeden uzaklaştırılabilmektedir.

- Yukarıda da bahsedildiği gibi motorların kaza yapması ya da arızalanması gibi durumların meydana gelmesi ile de motor çekici hizmetlerinden oldukça rahat bir şekilde faydalanılabileceğini ifade edebilmek mümkündür.

Motor Çekicinin Görevleri Nelerdir?

Günümüzde oto çekici kadar motor çekici hizmetlerine de başvuru yapılmaktadır. Çünkü pek çok kişi oldukça yoğun bir şekilde motosiklet kullanmaktadır. Bu doğrultuda motor çekicilerinde çeşitli görev ve sorumluluklarının olduğunu rahatlıkla ifade edebilmek mümkündür. Motor çekicilerin en temel görevi arıza yapan ya da kaza yapan motorları bulunduğu bölgeden kurtarmak ve farklı bir bölgeye götürmektir. Bu sayede yolda kalan motorlar ya da kaza yapan motorlar herhangi bir problem meydana gelmeden bulunduğu yerden farklı bir yere götürülebilmektedir. Motor çekicilerin bir diğer görevi ise motorların güvenliğini sağlamaktır. Özellikle motoru arızanın giderilmesi için servise götüren motor çekicilerde tüm sorumluluğun bulunduğu göz önüne alınmalı ve bu şekilde teslim alınmalıdır. Bu aşamada motorla ilgili herhangi bir problemin meydana gelmesi durumunda sorumluluk tamamen motor çekiciye aittir. Motor çekicilerin bir diğer görevinin ise motorları bulunduğu bölgeden en hızlı şekilde uzaklaştırmaktır. Özellikle kaza nedeni ile motorun başka bir yere taşınması gerekiyorsa bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve trafiğin normal akışına dönmesi sağlanmalıdır.

En Kaliteli Motor Çekici Hizmeti

Günümüzde motor çekici hizmeti sunan pek çok firma bulunmaktadır. Ancak söz konusu firmaların gerektiği özeni göstermediğini ve güvenilir olmadığını ifade edebiliriz. Bu noktada motor çekici hizmeti alacak olan kişinin mutlaka güvenilir ve çekici alanında uzman bir firma ile iletişime geçerek motorunu teslim etmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra motorunuzun güvenilir ellerde olduğunu bilmek içinizi rahatlatacaktır. Bu doğrultuda firmamız müşterilerine en kaliteli ve en profesyonel motor çekici hizmeti sunan bir firmadır. Trafikte motorunuzla ilgili herhangi bir problem yaşamanız durumunda bizimle iletişime geçebilir ve motorunuzu oldukça güvenilir bir şekilde bulunduğu yerden başka bir yere taşıyabilirsiniz.